Kulttuurikukkanen 2015

Tampereen kulttuuriyhdistys ry

Julkilausuma 18.11.2015

KULTTUURIKUKKANEN 2015 -TUNNUSTUS PERTTI KETOSELLEpertti-ketonen-kukitettuna-mini

Tampereen kulttuuriyhdistys ry ojentaa vuoden 2015 Kulttuurikukkanen-kunniakirjan Grafiikanpaja Himmelblaun johtaja Pertti Ketoselle. Yhdistyksen hallitus oli valinnassaan yksimielinen.

Pertti Ketonen on edistänyt ja virkistänyt tamperelaista kulttuurielämää vuonna 2015 organisoimalla suuren Finlayson Art Area -taidetapahtuman Finlaysonin alueelle. Finlayson Art Area, FAA, esitteli Suomen tunnetuimmilta tekijöiltä taidetta ulko- ja sisänäyttelyin ja houkutteli paikalle tuhansia vieraita. FAA toteutetaan myös kesällä 2016.

Pertti Ketonen on pitkän linjan yrittäjä, joka on pärjännyt taiteen vaikealla alalla talouden taantumakausista huolimatta. Ketonen on kunnostautunut myös tuomalla taidetta galleriasta ihmisten pariin monipuolisilla yhteistyöprojekteilla, esimerkkinä Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali. Vaikeina aikoina tulee satsata uusiin, rohkeisiin avauksiin, olla innovatiivinen ja luova. Tämä positiivisen tekemisen meininki kuvaa erinomaisesti Pertti Ketosta.

Kulttuurikukkanen myönnetään tamperelaista kulttuuria edistävälle taholle vuosittain. Kunniakirja jaetaan nyt 12. kerran. Viime vuonna Kulttuurikukkasen sai ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Tampereen kulttuuriyhdistys ry on toiminut tamperelaisen kulttuurielämän puolesta jo vuodesta 1974. Yhdistys toimi aktiivisesti Milavidan kunnostamisen puolesta. Yhdistyksen suurin järjestämä tapahtuma on joka elokuiset, Nottbeckien historiaa kunnioittavat Niittyjuhlat.

Lisätietoja: Katja Villemonteix, puheenjohtaja 050 366 3822 katja.villemonteix@gmail.com

http://tampereenkulttuuriyhdistys.fi/