Taidekävely

Kuva: Toni Repo / Aamulehti

Taidekävely on avoinna 8.–31. toukokuuta 2020.
Taidekävelyssä on mukana kahdeksan tamperelaista ravintolaa ja 14 nimekästä ammattitaiteilijaa. Piemonte, teema: Tämä aika. Kajo, teema: Kevään valo. Tampella, teema: Johdatus. Pikkubistro Kattila, teema: Kosketuksen kaipuu. Winebridge, teema: Unelma koralliriutasta. Aisti, teema: Luontokokemus. Pyynikintorin Liha & Kahvi, teema: Salainen puutarha. Café Pispala, teema: Värikäs tarina.
Taiteilijat: Lars Holmström, reliefimaalauksia. Emmi Kallio, maalauksia. Mikko Kallio, piirroskollaaseja. Mirja Kurri, hitsaamalla toteutettuja maalauksia teräslevyille. Janne Laine, taidegrafiikkaa. Marko Lampisuo, taidegrafiikkaa. Anna Pekkala, paperiveistoksia. Julia Prusi, maalaus. Petri Merta, maalauksia. ROP, maalattuja veistoksia. Rosa Liksom, maalauksia. Satu Syrjänen, keramiikkaveistoksia. Taru Syrjänen, lasiveistoksia. Jukka Tuominen, maalauksia.

Kaikille avoimen Taidekävelyn kahdeksan näyttelykohdetta on avoinna toukokuun loppuun. Mukana on kahdeksan ravintolaa ja 14 taiteilijaa. Kohteet ja sisällöt löytyvät internetsivuilta taidekavely.fi. Taidekävelyn Facebook- ja Instagram-sivuilla on paraikaa käynnissä myös kahden teoksen arvonta. Teokset ovat lahjoittaneet Janne Laine ja Jukka Tuominen.

Kuva: Toni Repo / Aamulehti

Taidekävely syntyi korona-ajan tarpeista tuoda taide-elämyksiä ihmisille, tukea ravintoloiden noutoruokamyyntiä ja taiteilijoiden teosmyyntiä sekä kannustaa ihmisiä liikkumaan. Taidekävely on toteutettu hyväntekeväisyys- ja talkooperiaatteella. Idean isä on yrittäjä Sami Salovaara, mukana ideoimassa on ollut taiteilija Janne Laine.

Näyttelyt on suunnitellut ja taiteilijat ja teokset valinnut taidehistorioitsija Katja Villemonteix.

Mukaan valikoitui erityyppisiä teoksia eri tekniikoin niin pitkän linjan kuin nuoremmankin polven ammattitaiteilijoilta.