Juuri nyt:

Uusi esitys Tampereen perinteikkään bussilinjan säilyttämiseksi –

Linja 15 halutaan nimetä Lauri Viita -reitiksi

Esityksen takana ovat Lauri Viita -seura ja Tampereen kulttuuriyhdistys.

 

Kati Kalliosaari /Aamulehti

Pispalanharjua kulkevan bussilinjan 15 puolesta on noustu taisteluun Tampereella.

Lauri Viita -seura ja Tampereen kulttuuriyhdistys esittävät, että linja nimettäisiin Lauri Viita -reitiksi. Perusteluina todetaan, että bussilinja 15 kulkee Tampereen kenties kauneimmalle näköalapaikalle ja kulttuurihistoriallisesti merkittävään kaupunginosaan Pispalaan. Linjan varrella sijaitsevat Lauri Viidan muistomerkki, runoilijan syntymäkoti, Viidan valokuvista tuttu näköalapaikka sekä päätepysäkin portaiden päässä Lauri Viidan museo.

  • Lauri Viita -reitti tukisi upealla tavalla Euroopan Kulttuuriperintövuoden 2018 tavoitteita sekä nostaisi Tampereen profiilia kulttuurikaupunkina, toteavat Lauri Viita -seuran puheenjohtaja Arto Ilkka Jalonen ja Tampereen Kulttuuriyhdistys ry:n puheenjohtaja Katja Villemonteix.

Esityksen mukaan linja 15:n autot voitaisiin sisustaa Lauri Viidan Pispala-aiheisilla teksteillä sekä kuvallisilla esittelyillä Viidasta ja häneen liittyvistä paikoista Pispalassa suomeksi ja englanniksi.

Valtuustoaloite

Myös kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) aikoo maanantain valtuustossa jättää aloitteen reittiosuuden jatkamiseksi.

  • Linja 15 on ainoa, jolla Pispalanharjulla asuvat autottomat ikäihmiset, lapset, lastenvaunujen kanssa liikkuvat ja vähävaraiset pääsevät korkean harjun päälle, Dündar-Järvinen toteaa.

Hän huomauttaa, että Pispalanharjulle tulee korkeuseroa 30 metriä eli kymmenen kerrosta kipuamista Tahmelasta ja Pispalan valtatieltä. Busslinjan lopettaminen lisäisi myös yksityisautoilua ja hiilipäästöjä.

Dündar-Järvinen kertoo saaneensa asiasta lukuisia huolestuneita yhteydenottoja.

Myös adressi

Verkossa on julkaistu Pispan koulun vanhempainyhdistyksen nimissä jo yli 1 600 allekirjoitusta kerännyt adressi Pispalanharjun joukkoliikenteen säilyttämisen puolesta. Se toimitetaan joukkoliikennelautakunnalle ja kaupunginvaltuustolle.